top of page

Nova predstava "Teatra Vihor" kao film iz ranih šezdesetih!

Najnovija predstava u produkciji Teatra „Vihor“, „Dogodine u isto vreme“ premijerno je izvedena u Leskovcu na kamernoj sceni Kulturnog centra, 14. decembra 2023.godine. Predstava je nastala po tekstu Bernarda Slejda, a glavne uloge tumače Ivan Mihailović i Anka Gaćeša Kostić.

fotograf: Vladica Momčilović

Ivan Mihailović i Anka Gaćeša Kostić

U potpuno rasprodatoj sali Kulturnog centra u Leskovcu, Ivan i Anka odveli su publiku

na putovanje puno ljubavi, melanholije, tuge, sreće, iskušenja i mnogih drugih emocija koje nosi čovek u sebi i otvorili pitanje šta će čovek sve uraditi da opravda sebe i svoje postupke dok se bori za ono što smatra da je njegova sreća u životu.


Predstava je pružila i vizuelni spektakl publici. Bogata scenografija ostavlja utisak filmskog seta, zatim bogati kostimi a i glumačka igra glavnih protagonista, smena scena i vremenske odrednice radnje, na trenutke ostavljaju utisak kao da je i sama publika smeštena u filmsku scenu koja se odvija pred njihovim očima.

Publika je sve vreme „disala“ u ritmu predstave, a na kraju gromoglasnim aplauzom nagradila glumce, pokazujući time da je utisak o predstavi više nego pozitivan.

Predstava „Dogodine u isto vreme“ kreće na svoj put i počinje svoj život na točkovima i uskoro nas očekuju novi datumi gostovanja.


Produkcioni tim Teatra „Vihor“ će se potruditi da ova priča stigne i do najmanjih scena u malim mestima, isto kao i u gradovima, sa željom da predstava bude na radost publici.


Scenografiju potpisuje sjajni dvojac Ana Manojlović i Tijana Bjelajac, dok je za kostimografiju zasluzna Lara Seizović. Glavna producentkinja ovog projekta je osnivač putujućeg "Teatra Vihor" glumica Nevena Vukes, a organizator Aleksandra Ilić.


Uz najavu datuma i gradova u koje stiže „Dogodine u isto vreme“ Teatar „Vihor“ će na

samom početku 2024. godne početi sa radom na novoj predstavi „Lutka“ Mira Gavrana sa Ljubomirom Bandovićem i Tijanom Pečenčić u glavnim ulogama.


Tekst uredila

Aleksandra Ilić

48 views0 comments
bottom of page