top of page

"Lutka" pod otvorenim nebom Smederevske tvrdjave!

Sinoć u prepunom amfiteatru Smederevske tvrdjave, 12.jula 2019.godine, u okviru 6.festivala "Teatar u tvrdjavi" odigrana je predstava "Lutka" Mira Gavrana našeg putujućeg Teatra Vihor.


"Poseban je osećaj igrati na otvorenom, a pogotovo u ovakvom ambijentu. Tvrdjava kraj Dunava, široko plavo nebo iznad vas, publika koja se raduje predstavi, scena i predstava može da počne. Pohvaljujem trud i ceo tim koji vredno radi već 6 godina za redom na organizaciji ovog festivala jer zaista čini grad Smederevo drugačijim i posebnim. Radujem se doći ponovo!" - izjavila je glumica Nevena Vukes koja je sinoć "rame uz rame" sa kolegom Bojanom Dimitrijevićem zasmejavala publiku do suza. 


Publika je predstavu "Lutka" Mira Gavrana ispratila ovacijama i dugim aplauzom, a u razgovoru sa publikom nakon predstave sigurni smo da ova mledoramatična komedija nikoga nije ostavila ravnodušnim. Podsetimo se da u komediji „Lutka“ Marka (Bojan Dimitrijević) kojeg je nakon sedmogodišnje veze ostavila devojka počinje živeti sa ženom-lutkom koja je najsavršeniji android proizveden u laboratoriji po imenu Stela (Nevena Vukes) s namerom da usreći muškarca i ispunjava sve njegove želje. Kuda su ga sve njegove želje odvele smederevska publika je imala prilike sinoć da pogleda i oseti.



55 views0 comments
bottom of page