"Teško je reći zbogom" Miro Gavran

Tesko je reci zbogom radni plakat   NOVI

  U dramskom tekstu “Teško je reći zbogom” susrećemo se s neobičnim bračnim trouglom. U dinamičnoj priči punoj neočekivanih obrta “žrtva” i “progonitelj” zameniće mesta, “istine” će postati “laži”, a “laži” će postati “istine”. Primenjujući akronološki način pripovedanja, ispisujući brze, gotovo kolokvijalne dijaloge, Miro Gavran je napisao modernu savremenu dramu s kojom će se današnji gledaoci lako poistovetiti, pronalazeći u sudbinama prikazanih junaka  deliće svoga ličnog iskustva.

  Neki teatrolozi su ovaj Gavranov tekst imenovali komedijom, neki melodramom, neki dramom  – a u njemu se sve te odrednice susreću i isprepliću, pozivajući glumce i reditelja na građenje snažne predstave, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

   Ako se slažete s tvrdnjom da su muško-ženski odnosi najvažniji za našu sreću i nesreću – onda ćete u ovoj predstavi istinski uživati.

 

 2017.godine predstava "Teško je reći zbogom" bila je pozvana na medjunarodni festival u Pragu u Češkoj, 7. GAVRAN FEST, a ujedno to je bilo prvo gostovanje najmladjeg srpskog teatra na tom festivalu u pozorištu "Na Pradle". Nakon toga usledilo je gostovanje u Parizu u Francuskoj.

LIKOVI:

TEA – Nevena Vukes

DAVOR – Ivan Mihailović

ENA – Nina Janković / Dragana Dabović

REŽIJA: Marija Lipkovski

SCENOGRAFIJA: Marija Simović

MUZIKA – Marko Louis

KOSTIM – ISKON MODE (www.iskonmode.rs)

PRODUKCIJA: Nevena Vukes i Dušan Sindjić

IZVRŠNI PRODUCENT: Teatar VIHOR

Nevena Vukes i Ivan Mihailović (scena iz predstave "Teško je reći zbogom")
Nina Janković i Ivan Mihailović (scenaiz predstave "Teško je reći zbogom")